jag minns

när jag hade en hjärna
och läste böcker som inte var skrivna av Marian Keyes


Utdrag ur Allan Pease's bok "Som man frågar får man svar".

"Som vi skrivit om i boken "Why Men Don't Listen and Women Can't Read Maps" (...) är mäns hjärnor inte specialiserade på att ta emot små icke-verbala signaler och nyanser som uttrycks med rösten, varför män av kvinnor ofta beskrivs som okänsliga eller att de inte bryr sig om andras behov eller känslor.
Kvinnor säger till män när de är på någon fest eller socialt möte: "Märkte du inte blicken jag gavdig? FÖrstod du verkligen inte att jag ville gå därifrån?" Den signalen hade de flesta kvinnor uppfattat, men de flesta män ser den inte.

MÄN ÄR INTE KÄNSLOLÖSA - DERAS HJÄRNOR ÄR HELT ENKELT INTE PROGRAMMERADE FÖR ATT UPPSNAPPA SUBTILA KROPPSSPRÅKLIGA SIGNALER

När en kvinna säger att hon kan 'se' att någon känner sig sårad eller inte håller med om det som sägs i en grupp, så är det faktiskt så att hon kan 'se' uttrycken för de här känslorna. Hon uppfattar att den här personens kroppsspråk inte synkroniserat med den övriga gruppens åsikter och att hon visar sitt ogillande. Hur kvinnor kan 'se' osämja, ilska, svek eller sårade känslor, har alltid varit en källa till förundran bland män. Det är för att de flesta mäns hjärnor inte är utrustade med en sådan förmåga, att de kan läsa av de fina detaljerna i kroppsspråket på samma sätt som en kvinna. Därförär det inte särskilt klokt att tala osanning öga mot öga med en kvinna - ett telefonsamtal skulle vara säkrare!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0